Drapering

Drapering er en arbejdsmetode der ikke nødvendigvis har noget at gøre med dybt svungne folder og gardinophæftninger. Det er den arbejdsform der anvendes, når der skabes modeller i haute couturens verden.

Draperingsteknik er et alternativ og supplement til tilskæring, fordi man med stoffet i tre dimensioner arbejder sig frem til et mønster ved at forme det på en gine - i stedet for at arbejde fladt på et bord med tilskæring i papir. 

Det gør, at man med drapering kan tage højde for stoffets egenskaber ved at lade det 'bestemme', mens modellen bliver til.

For nogle mennesker er drapering en bedre arbejdsmetode end tilskæring, fordi man med stoffet kan arbejde skulpturelt på ginen, og mange har stor fornøjelse af at kunne kombinere de to arbejdsformer, drapering/tilskæring i fremstillingen af en model.
 

Grundkurser i draperingsteknik:
1. Introduktion til draperingsteknik.

Her gennemgår vi grundelementerne i drapering og afprøver dem på nogle meget overskuelige modeller, der godt kan minde om de grundforme man kender fra tilskæring.

Næste kursus afholdes hos Høskuldsson Design i weekenden 19.-21. september 2014. Der er 4 ledige pladser.

Kontakt for yderligere oplysning og tilmeldingsskema.
2. Mere avanceret drapering.

Så er det tid til at turde lidt mere i form af at lege med øgede vidder, fald i stoffet og avancerede linjeføringer i sømmene. Her er det en forudsætning at man kender grundbegreberne fra introduktionskurset.                                                           
Næste kursus afholdes hos Høskuldsson Design i weekenden 3.-5. oktober 2014. Der er 4 ledige pladser.

Kontakt for yderligere oplysning og tilmeldingsskema.

Ring, skriv eller send en mail for yderligere oplysning.

Link til siden om ginefremstilling.
Link til siden om drapering af corsager i krympestof.
Link til hovedsiden for tilskæring.
Link til den samlede oversigt over kurser.
Link til forsiden for Høskuldsson Design.