Konkurrence:
Ny stol til det officielle Danmark
I 2010 blev der udskrevet en åben konkurrence om at designe en ny stol til det officille Danmark til erstatning for 'guldstolen'. Stolen skulle tænkes ind i de store, offcielle middage på Christiansborg og tilsvarende steder. Stolens signal skulle kunne variere med op- og ned-toning af  'værdighed' og 'feststemning'.

Karen Margrethe Høskuldssons forslag til en ny stol arbejder med et organisk, 'proptrækkersnoet' formsprog for at møde det 1700- og 1800-tals enteriøre, der dominerer landets repræsentationslokaler. Stolens ramme er skabt af  lange, snoede 'bændler' i stukket asketræ, tænkt i tre mulige overflader: guld til statslig brug, sølv til Nordatlanten og klar lak til kommunalt brug.

  stol med snorerygstol med snorerygstol til Nordatlantenstol i ask med snorerygstol i ask med snorerygstol med snoreryg set fra sidenstol med snoreryg set bagfra
Sædebetrækket er ligeledes nemt at skifte. I sin mindst højtidelige udgave står stolen med synligt snoretræk på ryglænet; et snoretræk, der nemt kan udskiftes, hvis et farveskift ønskes. Sædebetrækket kan ligeledes nemt udskiftes, så stolens udtryk kan varieres i det uendelige.
                 stil med broderet monogramstil med præget monogramstol med broderet rigsvåbenstol med præget rigsvåbenstol med polstret ryg set fra sidenstol med polstret ryg set bagfra
Et løst betræk med tilhørende polstring på ryglænet får igen stolen til at skifte karakter for en mere pompøs fremtoning.
                                                     stol til Nordatlantenstol til Nordatlantenstol Århus Kommunestol Albertslund Kommune
Stolens ikke-tekstile dele kan skilles ad - uden brug af værktøj - så ramme, sarger, stålstang, taskeholdere og sæde er hver for sig ved oplagring. Rammen skal være frigjort for de løse dele ved stabling, og en edderkop-elastik sikrer stabiliteten i stablen.
For at sikre en god siddekomfort under de officielle arrangementer har stolens sæde muligheden for at vippe fremad til en 'skråpudehældning'.
          stolens ramme set oppefrastolens ramme set forfrastolens løse delestolen stabletstolens vippefunktion
Denne stol vandt ingen anerkendelse i konkurrencen. Klik her for at komme til konkurrenceresultatet.

Link til forsiden for Høskuldsson Design
logo